datan avulla voidaan saada erinomaisia tuloksia digimarkkinoinnissa
4 peruskysymystä ja vastausta digimarkkinointiin

Mitä on digimarkkinointi?

digitaalinen markkinointi

Digitaalinen markkinointi tai kansankielellä digimarkkinointi on yleinen termi, joka tarkoittaa yksinkertaisesti asiakkaiden hankkimista internettiä hyödyntäen.

Miksi digimarkkinointia kannattaa tehdä?

Digitaalinen markkinointi on tehokasta, koska sitä on helppo mitata. Sen avulla markkinoinnin kehittäminen ja markkinatuntemus voidaan viedä äärimmäisen kehittyneelle asteelle.

Miten digimarkkinointia tehdään?

Ilari Schmidt digimarkkinointiblogi

Digitaalinen markkinointi alkaa yleisesti siitä kun ensin yritykselle hankitaan nettisivut, joka on kiinteä olemassaoleva osoite, josta yritykseen liittyvän informaation, kuten tuotteet ja palvelut voi löytää.

Millä toimenpiteillä digimarkkinoinnin voi aloittaa?

21 johtamisen lakia

Digimarkkinoinnilla halutaan saada liikennettä nettisivuille potentiaalisista asiakkaista:
1. Näkyminen hakutuloksissa, eli hakukonenäkyvyys (tunnetaan myös lyhenteellä SEO)
2. Mainonta Googlen, Facebookin, tai muun mainosalustan kautta
3. Vaikuttaminen eli oman sisällön tuottaminen sosiaalisen median kanavissa, kuten Youtube, Instagram, Twitter tai Linked-In
4. Yhteistyötoiminta yritysten, organisaatioiden ja henkilöiden kanssa, jotka edistävät näkyvyyttä internetissä

Kun väkeä alkaa virtaamaan nettisivuille, niin halutaan näistä alkaa luoda asiakkuuksia. Asiakashankinnan edistämiseksi käytetään muunmuassa seuraavia toimintatapoja:

  • Tuotesivut, myyntisivut yms laskeutumissivut
  • Liidien, eli yhteystietojen kerääminen
  • Sähköpostimarkkinointi
  • Uudelleenmarkkinointi

Uusien asiakkaiden hankintaan digitaalisesti on siis olemassa lukuisia erilaisia tapoja. Yrityksen onkin tärkeää löytää omaan ratkaisuunsa sopivin toimintatapa. Se voi kuitenkin olla haastavaa.

Olen luonut tämän sivuston tarjotakseni informaatiota, jonka avulla yrityksen on helppo ymmärtää tarpeensa ja vaihtoehdot, joita tämä voi hyödyntää omassa digitaalisessa asiakashankinnassaan.

Ps. Olen huomannut, että itseni kehittämisessä auttaa parhaiten se, että saan toiselta taholta palautetta, joten mikäli sinulla on kehitysideoita, halua saada lisätietoa jostakin aiheesta tai erilaisia näkemyksiä, niin ole ihmeessä yhteydessä.

Ilari Schmidtin digimarkkinointiklinikka

Ilari Schmidtin digimarkkinointiklinikka

Ilmainen digimarkkinointikonsultti

Tarjoan ilmaista konsultaatiota erilaisissa digimarkkinointiin liittyvissä haasteissa. Jos olet juuri aloittava yrittäjä, seura- tai vapaaehtoisaktiivi tai ihan mikä tahansa muu tyyppi, joka tarvitsee kipeästi apua päästäkseen eteenpäin digimarkkinoinnissa, niin älä epäröi ottaa yhteyttä. Autan sinua ilmaiseksi.

Olen itse entinen monialayrittäjä ja nykyinen toimitusjohtaja yrityksessä Suomen Mainoskampanja. Tehtäviini sisältyy normaalin liiketoiminnan hallinoinnin lisäksi markkinointituotannon operatiivinen johtaminen ja sen kehittäminen. Intohimoni digimarkkinoinnissa on data ja analytiikka sekä niiden kautta aukeavat äärettömät mahdollisuudet liiketoiminnan kehittämisessä. 

Vapaa-ajalla teen paljon vapaaehtoistoimintaa ja tykkään olla monessa mukana. Tässä projektissa haluan yhdistää nämä kaksi intohimoa auttamalla siinä missä osaan, eli digimarkkinoinnissa. Jos koet, että avustani voisi olla hyötyä, niin ota rohkeasti yhteyttä! 

Kuvaile digimarkkinointioireesi tähän

3 + 5 =

*Pyrin vastaamaan kyselyihin mahdollisimman nopeasti ja kattavasti. Yllättävän suuren suosion vuoksi vastauksissa saattaa joskus olla useammankin päivän viive. Tavoitteenani on kuitenkin aina vastata, sen vuoksi onkin tärkeää, että laittamasi sähköpostiosoite on toimiva.

Laita hyvä kiertämään ja kerro tästä muille: